Esra YK Star
Kayıt Tarihi : 01/12/08 Nerden : Almanya .. Yaş : 32 Mesaj Sayısı : 1309
| Konu: Erkek Adamın Yemek Tarifleri | |
| Domatesli Biberli Yumurta:
Büyükçe bir tavaya yağ, domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz. Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir.Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz.Pişmiştir herhalde ocagın altını kapatıyoruz.
Makarna:
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında içinde hâlâ su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz... (O zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyor.
Tuzlu Makarna:
Yapılısı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz... Öyle daha güzel oluyor.
Pilav:
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu, yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz.. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması:
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece televizyonda pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
ORTA ZORLUKTAKİ YEMEKLER
Hazır Pizza:
Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz; daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey, kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte:
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü:
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri tencereye döküyoruz ve üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip televizyon izliyoruz. Her seferinde yandıkları için tadına bakmak zor ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bir şeye benziyor.
Kıymalı Bamya:
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş. Bu yüzden makarna pişirmenizi öneriyorum.
PÜF NOKTALARI:
-Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
-Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
-Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız soğana asla dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, aynı işi görür.
-Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar |
|
Esra YK Star
Kayıt Tarihi : 01/12/08 Nerden : Almanya .. Yaş : 32 Mesaj Sayısı : 1309
| Konu: Geri: Erkek Adamın Yemek Tarifleri | |
| Iyyy |
|
Dilan YK YK Star
Kayıt Tarihi : 05/04/08 Nerden : Heryerden Yaş : 33 Mesaj Sayısı : 1163
| Konu: Geri: Erkek Adamın Yemek Tarifleri | |
| -Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar Evet Ya Ben Sürekli Patates Kızartırken Elimide Yakıyorum Resmen Ayrıca Yüzüme Bile Geliyor |
|
IsmailColl Administrator
Kayıt Tarihi : 31/07/07 Nerden : İstanbul Yaş : 34 Mesaj Sayısı : 2453
| Konu: Geri: Erkek Adamın Yemek Tarifleri | |
| yuhh abartmışlar
|
|